5 jan 2008

Goed idee! Start een weblog!

Een weblog beginnen
en weblog beginnen kan iedereen, u gaat naar www.blogger.com (onderdeel van google) en u kunt binnen 5 tot 10 minuten uw eigen weblog hebben. Op een weblog kunt u bijvoorbeeld vertellen wat u doet, of wat uw onderneming allemaal doet. Een weblog is op het moment van schrijven een populair medium. Vele bedrijven o.a. Microsoft maken hier gebruik van als ze nieuwe dingen hebben te melden, en natuurlijk is dit weblog onderdeel van IBE Solutions VOF een bedrijf in webdesign en administratie voor zzp'ers en kleine ondernemingen.

Waarom een weblog?
Een weblog hebben de meeste particulieren voor hun entertainment, deze mensen willen graag iets vertellen over hun leven, of hun hobby. Een bedrijf echter kan een weblog gebruiken als informatiebron voor de buitenwereld, de meeste geruchten in de ICT wereld komen van weblogs van mensen die dichtbij het onderwerp van het gerucht staan.
U als ondernemer kunt het weblog ook gebruiken voor het verschaffen van handige informatie en praktische tips voor andere mensen, immers u hoeft niet overal geld aan te verdienen. Gebruik uw weblog effectief! Kondig nieuwe producten en diensten aan op uw websiten weblog. Een weblog wordt door de meeste mensen ervaren als meer persoonlijk, daardoor bereikt u met een weblog meer.

Weblog laten maken
Als u zelf niet veel verstand hebt van deze zaken kunt u natuurlijk ook contact opnemen met ons en wij kunnen u dan persoonlijk praktische tips geven, of het geheel voor u uit handen nemen. Met een weblog is veel mogelijk, dit artikel is bijvoorbeeld gewoon via mijn emailprogramma verstuurd naar mijn weblogadres, het systeem publiceert dan automatisch het bericht als weblog!

Slotconclusie
U begrijpt het al, iedere zichzelf respecterende ondernemer, en dan vooral de ondernemer die veel zaken regelt via internet, kan eigelijk niet om het fenomeen weblog heen. Een weblog is het medium om uw doelgroep op de hoogte te houden van (uw / de) ontwikkelingen! Ook bereikt u op die manier veel potentiele klanten! Wij hopen in ieder geval dat u weer hebt genoten van deze tip, en morgen weer terug komt!

1 opmerking:

Anoniem zei

Zeer nuttige tips als je je eigen zaak wil starten. Ik hoor nog te vaak dat mensen twijfelen of in paniek slagen bij de eerste stap: het vinden van een goed idee. Inspiratie opzoeken en goede artikels als deze lezen kan zeker een duwtje in de rug zijn!