4 jan 2008

Dromen Denken Durven Doen

Als u een zzp'er bent of beginnend ondernemer dan droomt u waarschijnlijk al weken, maanden, misschien wel jaren van een eigen onderneming of bedrijf.

Daar begint het:

1. Dromen
Dromen is goed, dromen motiveren en dromen zetten aan tot daden, daarmee bedoel ik niet het letterlijk dromen wat u misschien wel elke nacht doet, maar dat u gewoon het verlangen hebt om uw eigen zaak te hebben, onafhankelijk en zelfstandig ondernemer te zijn, niet afhankelijk van een alsmaar meer eisende werkgever, nee u wilt lekker uw eigen gang gaan zonder gestoord te worden. Dromen is goed, u moet echter niet alleen maar blijven dromen zonder te denken of te doen. Dromen is goed, maar u moet het wel in combinatie brengen met daden, anders kunt u beter stoppen met dromen en gewoon elke dag naar uw werk blijven gaan.

U kunt uw dromen beter omzetten in het denken!
2. Denken
Kijk, het is heel simpel, u kunt uw dromen proberen om te zetten in daden, zonder erover na te denken maar dan weet u zeker dat de uitwerking van uw dromen (geen plannen dus) in de soep zal lopen. Na het dromen is het tijd om te denken, ga nadenken over wat u wilt ondernemen, hoe u dat aan wil pakken en de praktische dingen, u kunt de praktische dingen ook vinden in het artikel wat wij gisteren hebben geschreven (donderdag 3 januari 2008). Ga nadenken over uw toekomstige zzp'er schap of eenmanszaak, begint u eerst met het serieus nemen van uw eigen dromen.

3. Durven
Het klink zo gemakkelijk om een eigen zaak te starten, maar de meeste mensen zullen enige vrees bij zichzelf bespeuren, er zijn zelfs mensen die er tegenop zien om de omgeving te vertellen dat ze voor zichzelf begonnen zijn. Er is gebrek aan zelfvertrouwen. Gebrek aan zelfvertrouwen, daar is niet veel anders aan te doen dan gewoon doorzetten en proberen in uw eigen kunnen te geloven. U zult merken dat, naarmate uw portfolio groeit, uw zelfvertrouwen meegroeit. Hoe makkelijker u uzelf vertrouwd, des te gemakkelijker durft u opdrachten aan te nemen, maar ook om nieuwe klanten te werven. Dit komt u en uw onderneming ten goede.

4. Doen
Gewoon doen! Alles waar u over hebt gedroomd gedacht en gedurfd, gewoon doen, ga gewoon aan de slag met die opdracht van uw familie of kennis! U zult merken dat het lukt, geloof in uw zaak! Een zzp'er met zelfvertrouwen straalt dat direct uit, en zal uw potentiele opdrachtgever stimuleren om u de opdracht toe te vertrouwen.

Geen opmerkingen: