3 jan 2008

Als u een startend ondernemer bent zult u aan een aantal zaken moeten denken.

1. Voorlichting
Laat u goed voorlichten door professionals, bijvoorbeeld bij de kamer van koophandel. Zij kunnen u exact vertellen waar u aan moet denken bij de oprichting van uw bedrijf, of als u voor uzelf wilt beginnen als zzp'er.

Denkt u bij het financiele plaatje ook aan de boekhouder, deze kan u precies vertellen wat u moet weten over de financiele kant van uw toekomstige onderneming. U kunt ook contact opnemen met onze moederorganisatie, IBE Solutions VOF

2. Uw website
Uw website is het visitekaartje voor u als zzp'er of zelfstandig ondernemer. Ieder contact wat met u of uw bedrijf te maken krijgt zal u eerst vragen om uw website om een beeld te krijgen van uw bedrijf. Daarnaast kan uw website ook gebruikt worden voor doeleinden als klantenwerving. Uw website moet klantvriendelijk en zoekmachine vriendelijk worden gebouwt, maar ook mooi zijn. Zoek daarom een bedrijf wat kennis heeft van deze zaken.

3. Uw huisstijl
De huisstijl zegt veel over u en uw bedrijf zorg ervoor dat uw huisstijl en website goed met elkaar overeenstemmen, dit geld ook voor eventuele folders en flyers. Wilt u het echt goed doen, dan zult u naar een specialist moeten, maar als u er niet zoveel tijd / geld aan wilt bestenden kunt u ook gewoon naar de drukker bij u in de buurt gaan.

4. Boekhouding
Zorg er alstublieft voor dat u van tevoren voor uzelf en uw eventuele compagnons duidelijk stelt wat u zult doen met dubieuze debiteuren en wanbetalers, denk na over zaken als betalingstermijnen, de periodieke btw afdracht en meer. Voor advies over deze zaken moet u contact opnemen met een financieel specialist, bijvoorbeeld een boekhouder of accountant.

Binnenkort volgen er meer tips!

Geen opmerkingen: