10 sep 2007

Nadelen van inkopen in buitenland (buiten de EU)

Dit is iets waar we de laatste tijd mee bezig zijn geweest. Dit (toch wel moeilijke) item kan vele voordelen opbrengen maar maar ook vele en grote nadelen.
Voor inkopen in het buitenland moet je sowieso goed Engels kunnen. (logisch) Ook moet je een goede website "verstaan". Ik bedoel hiermee dat er vele websites bestaan die leuke dingen tegen enorm lage prijzen verkopen. Dit lijkt aantrekkelijk maar veel van die websites zijn niet te vertrouwen en is dus gebaseerd op fraude. Om de goede websites onder de kwade websites te filteren lijkt gemakkelijk maar is dit absoluut niet!
Ook het vervoer naar de plaats van bestemming is belangrijk. Dit behandelen we in een volgende blog.
Ook een groot nadeel van het inkopen buiten de EU is het feit dat dat inkopen voor een kleine onderneming nagenoeg onmogelijk is vanwege het feit dat importeren alleen zin heeft met grote hoeveleden. (containers) En aangezien de meeste kleine ondernemers daar niet voldoende liquide middelen voor hebben is dat dus nagenoeg uitgesloten.
Men kan natuurlijk wel een aantal producten importeren en verkopen maar de vervoerskosten liggen dan zo hoog dat vrijwel al de winst in de vervoerskosten gaan zitten.
En wanneer er dan ook nog invoerrechten bovenop komen heeft het vrijwel geen zin om nog te gaan importeren als kleine ondernemer.
Let echter wel op: wanneer er voldoende liquide middelen zijn kan het wel zeer winstgevend zijn. (wat uiteraard ook aan de markt van het betreffende product op dat moment ligt)

Wanneer er desondanks nog vragen zijn over het inkopen/importeren dan kunt u een email sturen naar:

postmaster@ibe-solutions.nl of
info@paulusvanslooten.com

Geen opmerkingen: