27 dec 2006

Ondernemen, een gouden idee?

Je bent op zoek naar het gat in de markt? Een gouden idee?

Laat ik je gauw uit de droom helpen, gouden ideeën bestaan, gaten in de markt ook, maar maak jezelf geen illusies! Laat je niet beet nemen door allerlei succes verhalen die er op het internet te lezen zijn.

Waarmee kan je wel geld verdienen?

Eigelijk kan je met elk normaal idee geld verdienen, het ligt eraan hoe je het aanpakt. Als je het goed aanpakt, een strakke organisatie opzet, goed naar buiten toe treed, en goede service verleent zonder al te duur te zijn, zul je zien dat je bedrijf gaat lopen. Maar durf gewoon het risico te nemen!

Veel ondernemers gaan naar de KvK en scharrelen daarna zomaar wat aan. Als je zorgt dat je je daarvan onderscheidt, door te zorgen voor een goede huisstijl, een professionele uitstraling. Maak veel bombarie, zorg dat je indruk achter laat.

Een voorbeeld hiervan is een verhaal wat ik laatst hoorde, en deze keer echt is gebeurd, een jonge ondernemer zou in gesprek met een potentiële afnemer. Hij was net begonnen en had maar weinig financiële middelen. Hij huurde voor hem en zijn gesprekspartner een compleet restaurant af, om de indruk te wekken dat hij onderdeel was van een professionele en goed geoliede organisatie, het was een risico, maar toch had hij zijn contract binnen.

Stel je voor dat deze man zich had gepresenteerd in een spijkerbroekje in een rokerige koffietent? Wat was er dan gebeurd?

Uitstraling is veel, en een goed opgezette onderneming zorgt voor een goede uitstraling, en met een goede uitstraling kan je bijna overal geld mee verdienen.

Geen opmerkingen: